Spektrometar rendgenske fluorescencije (ED-XRF) sa disperzijom energije male tačke optimizovan za testiranje plemenitih metala i skrining usklađenosti

Tačnost elementarne analize je često kritična — posebno u proceni plemenitih metala. Za druge aplikacije brzina je još važnija: Centri za označavanje velikog obima zahtevaju i brzu i preciznu analizu. Pored toga, svi korisnici preferiraju analizatore koji su robusni, praktični i laki za rukovanje, sa korisnim softverom i lakim prenosom rezultata u laboratorijsku mrežu. U radu sa plemenitim metalima, naravno, korisnici cene i nedestruktivno uzorkovanje.

  • Tržište je prepoznalo zlatni standard za analizu elemenata plemenitih metala.
  • Širok opseg od > 30 elemenata podržanih opsežnim fabričkim kalibracijama koje pružaju najbolju preciznost za tragove i glavne vrednosti.
  • Do faktor 3 kraća vremena merenja: izaberite izuzetne rezultate u konvencionalnim vremenima merenja ili konvencionalne rezultate u izuzetnim vremenima merenja

Godinama je SPECTRO MIDEX pokazao ultra-pouzdane XRF performanse vrhunskog kvaliteta u svim ovim oblastima. To je industrijski standard u mnogim laboratorijama za analizu širom sveta. Sada peta generacija SPECTRO MIDEX analizatora — sa do trostruko većom osetljivošću čak i u odnosu na prethodne modele — približava se fire assay tehnologiji u preciznosti, dok je uveliko nadmašuje u brzini i lakoći. I potpuno je optimizovan za aplikacije plemenitih metala.

Kompaktni novi SPECTRO MIDEX uključuje najnovija dostignuća u tehnologiji ED-XRF detektora, koristeći visoku brzinu brojanja i visoku rezoluciju. Ove pametne nove inovacije čine ga jednim od najnaprednijih laboratorijskih XRF stonih analizatora srednjeg opsega koji su dostupni za testiranje plemenitih metala. Tako korisnici mogu da odaberu značajno povećanu preciznost — čak i za manji sadržaj i sadržaj elemenata u tragovima — ili znatno brže testiranje za veći protok uzorka.

Više informacija možete pronaći na linku.